חג הפסח הוא חג חשוב, משפחתי וכמו תמיד אצלנו – מצוין בארוחות רבות. אבל אין ארוחות חינם – ולאכילה מופרזת ורציפה יש מחיר. אז ממה להימנע? ואיך לאפשר לעצמנו חגיגה שחירות בריאותית לצדה?
ד"ר אולגה רז, מנהלת מרפאת התזונה והדיאטה של "הדסה מדיקל", עושה סדר
חג הפסח הוא ללא ספק חגיגה לחך. מארחות ומארחים קונים ומכינים כמויות של מאכלים, משקאות, עוגות וקינוחים למיניהם וכל המרבה הרי זה משובח.
האומנם?
לצריכה עודפת של המזון בחג יש צדדים חיוביים פחות:
1. הרכב המזון – כמויות של שמן, שומן וסוכר, משמין ומכביד.
2. כמות המזון – ארוחות דשנות לרוב, ומרובות.
למה זה יכול לגרום?
מה מרגישים? כובד, תחושה של שריפה וכאבים חזקים בחזה, הדומים לפעמים לאירוע לב, עייפות, הזעת יתר ועוד. הסיבה – עליית התוכן החומצי של הקיבה לוושט בעקבות ארוחות גדולות ושמנות.
מה עושים?
ומה עושים עם המצות?
זכרו שמצה אחת שווה ל-2 פרוסות לחם רגיל או ל-4 פרוסות לחם קל. ואם מורחים עליה שוקולד, חמאה, דבש וכו' היא כבר עתירת קלוריות. נוסף על כך לרבים אכילת מצה גורמת לכאבי בטן, גזים ועצירות. יש תחליפים כשרים לפסח: לאוכלי קטניות (מכניסים לקבוצה זו גם מאכלים שאין להם שום קשר לקטניות) – אורז ופריכיות, מאפים העשויים מקמח תירס, תפוחי אדמה ובטטות.
והכי חשוב: להיות מודעים למה שאוכלים, לחגוג בהנאה אבל לא על חשבון הבריאות, ולזכור שבסוף מגיע 'אחרי החגים'.
חג שמח!