טיפול בתרופה בריסיטיניב (baricitinib) הנמצאת בשלבי מחקר לדלקת מפרקים שגרונית, עשוי להיות יעיל גם לחולי אלופסיה אראטה קשים
במחקר שפרופ' זלוטוגורסקי ערך, נמצא כי שימוש בתרופה "בריסיטיניב" (baricitinib), עשויה להיות יעילה בהבראת חולי אלופסיה אראטה קשים, שמחלתם היתה עמידה לטיפולים הקודמים. במחקר, שהיה בשיתוף חוקרים מאוניברסיטת קולומביה בארה"ב, נמצא שהתרופה יעילה הן בקרב בני אדם והן בקרב בעלי חיים. בריסיטיניב היא תרופה השייכת למשפחת התרופות המעכבות מסלול תוך תאי, הקרוי JAK, ומשמשות בדרך כלל לטיפול בסרטן או במחלות דלקתיות. מאחר והמנגנון העומד בבסיס מחלת האלופסיה אראטה הוא תהליך דלקתי, שימוש במעכבים של מסלול זה עשוי להיות יעיל גם במחלה זו.
במחלקת העור בבי"ח הדסה, מרפאת השיער בניהולו של פרופ' זלוטוגורסקי, שמשמש גם בביה"ח מנהל מחלקת עור (וגם רופא עור פרטי), נותנת שירות לפציינטים הסובלים מבעיות שיער, כמו הקרחה או שיעור יתר. למרפאה זו יש ניסיון רב שנים בטיפול בחולים הלוקים באלופסיה אראטה, שסובלים מהמחלה בדרגות קושי שונות.
ריסיטיניב, התרופה לטיפול במחלות דלקתיות, הצליחה להצמיח שיער קרקפת של חולה אחד בדרגה קשה. הטיפול במחלה ממשיך כבר ארבע שנים: שערו ממשיך לצמוח ומכסה את כל הראש מבלי לסבול מתופעות לוואי.
2 מיתוסים על התקרחות:
לגברים הישראלים יש את אחוז ההתקרחות הגבוה ביותר בעולם בגלל מתח, לחץ וקרינת הסלולרי?לא. ההתקרחות הגברית נפוצה מאוד באזור הים התיכון. מדובר לאו דווקא בישראל, אלא גם ביוון בטורקיה, ובצפון אפריקה הגברים מקריחים באופן שכיח. זה עניין של גנטיקה. הנשירה הגברית היא עניין תורשתי והורמונלי. אכן גברים ממוצא גוון עור בהיר מקריחים מוקדם יותר (אפילו עשור מוקדם יותר מהשאר) לעומת כהי עור. אבל אין מגמה גבוהה של התקרחות בישראל
האם יש בשנים האחרונות מגפה של התקרחות?לפי פרופ' זלוטוגורסקי: "לא. אין שום עליה בשכיחות ההקרחה ואין כל סיבה שתהיה בישראל או בעולם בכלל. זאת מכיוון ששינויים אבוליציונים קורים תוך אלפי שנים ולא תוך שנים בודדות".